Αρχική » Χριστοδουλάκης Στυλιανός ΠΕ04.01

Αρχείο κατηγορίας Χριστοδουλάκης Στυλιανός ΠΕ04.01

Μετά τη φοίτηση στο Ελληνικό Λύκειο

Δυνατότητες Σπουδών και Επαγγελματικές διέξοδοι για τους μαθητές και μαθήτριες

που φοιτούν στο Ελληνικό Γενικό Λύκειο της Νυρεμβέργης μετά το Λύκειο. 

 

Ομάδα Εργασίας της δράσης “…και μετά το Λύκειο τι;” / άξονας Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας.

Σχολικό έτος: 2022-2023: καθηγητές: Αναστασία Γκίτση. Άννα Μαρία Λύκου. Στυλιανός Χριστοδουλάκης.

Ευχαριστίες για τη βοήθεια και τις χρήσιμες πληροφορίες στους: Αριστείδη Κουντουρά (αν. Διευθυντής ΓΕΛ Νυρεμβέργης) και Συντονιστικό Γραφείο Μονάχου.

διαδικτυακή συνάντηση: “γνωρίζω-γνωρίζομαι”

γνωρίζω – γνωρίζομαι

Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών ΓΕΛ Νυρεμβέργης με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ- Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Σερρών και το ΕΝΕΓΥΛ- Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Σερρών

γνωρίζω-γνωρίζομαι
δράση 2023
γνωρίζω-γνωρίζομαι
δράση 2023

Στις 14 Φεβρουαρίου υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών: Αναστασίας Γκίτση, Άννας Λύκου και Στυλιανού Χριστοδουλάκη, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μαθητών των τμημάτων Β1 και Β2 του Ελληνικού Γενικού Λυκείου Νυρεμβέργης και μαθητών τμημάτων των σχολείων Ειδικής Αγωγής του Ν. Σερρών. Πιο συγκεκριμένα, από τα ειδικά σχολεία συμμετείχαν μαθητές της Δ΄ γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ και μαθητές από το τμήμα της Κηπουρικής του ΕΕΕΕΚ.

Ο παιδαγωγικός σκοπός της συνάντησης ήταν η επαφή και η γνωριμία μαθητών και μαθητριών γενικής και ειδικής αγωγή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής Webex και η εμπειρία της συνάντησης, σύμφωνα με τους μαθητές μετά το πέρας της, υπήρξε μοναδική.

Οι μαθητές και μαθήτριες αρχικά συστήθηκαν, αναφέροντας τα αγαπημένα διδακτικά τους αντικείμενα. Κατόπιν, τοποθετήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις όσον αφορά στη σχολική καθημερινότητά τους, εστιάζοντας σε διαφορές ή ομοιότητες σε σχέση με το είδος του σχολείου, γενικό/ειδικό  και σε σχέση με τη χώρα, Ελλάδα/Γερμανία. Ακόμα, έγινε αναφορά στις καιρικές συνθήκες των δύο χωρών και ειδικότερα στις δύο πόλεις Σέρρες και Νυρεμβέργη. Διαπιστώθηκε ότι αρκετοί μαθητές που φοιτούν στη Γερμανία γνώριζαν την πόλη των Σερρών καθώς την είχαν επισκεφτεί. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με έναν εγκάρδιο αποχαιρετισμό και χειροκροτήματα από τους συμμετέχοντες μαθητές. Στο τέλος ακολούθησε γενική αποτίμηση της συνάντησης. 

Πρoστατευμένο: Χριστοδουλάκης Στυλιανός ΠΕ04.01: Σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω: