Αρχική » Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Αρχείο κατηγορίας Ευρωπαϊκά Προγράμματα

2021/2022 Διαδικτυακή εκδήλωση στις 13/12/2021: Το Δικαίωμα της Ισότιμης Πρόσβασης των Μαθητών με Αναπηρία ή/και με Ε.Ε.Α. στην Εκπαίδευση

Πρόγραμμα Τeachers for Europe-TΕ4 με θέμα:  Το Δικαίωμα της Ισότιμης Πρόσβασης των Μαθητών με Αναπηρία ή/και με Ε.Ε.Α. στην Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του προγράμματος Teachers for Europe για το σχολικό έτος 2021-2022 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Δρ. Παναγιώτου Άννα στο σχολείο για το πρόγραμμα Τeachers for Europe-TΕ4 έλαβαν χώρα οι ακόλουθες δράσεις:

1.Μονόωρη ενημέρωση των μαθητών για τα Άτομα με Αναπηρία ή/και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στην αίθουσα όσον αφορά το θεωρητικό πλαίσιο όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να λύσουν τυχόν απορίες τους και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

2. Με αφορμή την 3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ή/και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες την Δευτέρα στις 13 Δεκεμβρίου 2021 με πρωτοβουλία της αν. Διευθύντριας του ΓΕΛ Νυρεμβέργης διοργανώθηκε διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο Στέλιο (πατήστε εδώ) με θέμα: Το Δικαίωμα της Ισότιμης Πρόσβασης των Μαθητών με Αναπηρία ή/και με Ε.Ε.Α. στην Εκπαίδευση. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές του: 1. ΓΕΛ Πεντάπολης Σερρών 2. 1ου ΓΕΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης 3. Αφερώφειου Γυμνασίου/Λυκείου Αλεξάνδρειας/Αφρική 4. 1ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Νυρεμβέργης και 5. ΓΕΛ Νυρεμβέργης. Την εκδήλωση προλόγισε η αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης Μονάχου κ. Ίριδα Μπέση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε: Α. Στιγμιότυπα από το Βίντεο Β. την Αφίσα και Γ. Φωτογραφίες.

Α. Bίντεο: Στιγμιότυπα από τη διαδικτυακή εκδήλωση στις 13.12.2021

Β. Αφίσα

Το-δικαιωμα-της-Ισοτιμης-Προσβασης-Ατομων-με-Αναπηρια-στην-Εκπαιδευση

Γ. Φωτογραφίες

3. Δημιουργία μια Γωνιάς στον χώρο του σχολείου αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία ή/και με Ειδικές με φωτογραφίες που επέλεξαν και επιμελήθηκαν μαθητές του σχολείου μας.

 

 

4. Την Πέμπτη 12 Μαίου συνάντηση διαδικτυακά των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Παναγιώτου Άννα με τους μαθητές του ΓΕΛ Πεντάπολης Σερρών με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Γκένιου Θεοδώρα για ανταλλαγή απόψεων των μαθητών των δύο σχολείων όσον αφορά την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία, καταγραφή των προτάσεων από κοινού και αποστολή των προατάσεων στον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

 

5. Οι μαθητές του ΓΕΛ Νυρεμβέργης σε συνεργασία με τους μαθητές του ΓΕΛ Πεντάπολης Σερρών κατέγραψαν τις απόψεις και τις προτάσεις του όσον αφορά την Βελτίωση της Προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στην Κοινωνία.  Κατόπιν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας απέστειλαν στις 22.06.2022 την επιστολή στον Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο Στέλιο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΕΛ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Η αν. Διευθύντρια

Δρ. Παναγιώτου Άννα

2021/2022 Διαγωνισμός Juvenes Translatores 2021 στις 25.11.2021

Juvenes Translatores 2021

To σχολείο μας συμμετείχε με 5 μαθήτριες και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αγγελάκη Δέσποινα ΠΕ06 στο πρόγραμμα Juvenes Translatores 2021. Πρόκειται για έναν διαδικτυακό διαγωνισμό μετάφρασης για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της Ευρωπαικής Ένωσης τον οποίο διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαικής Επιτροπής. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές και μαθήτριες γεννημένοι το 2004. Οι μαθήτριες μετέφρασαν ένα κείμενο από οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της Ευρωπαικής Ένωσης σε μια άλλη συμπεριλαμβανομένου και της ελληνικής γλώσσας. Οι μαθητές ήταν εκείνοι που επέλεξαν και το ζεύγος των γλωσσών. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 25.11.2021 διαδικτυακά στο ΓΕΛ Νυρεμβέργης από τις 10.00 ως τις 12.00 η ώρα. Στις μαθήτριες που συμμετείχαν θα δοθεί Βεβαίωση συμμετοχής.

Η αν. Διευθύντρια

Δρ. Παναγιώτου Άννα

Τeachers 4 Europe: European Parliament Simulation

Teachers 4 Europe: European Parliament Simulation

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΤΕ4 το σχολικό έτος 2020-2021 οι μαθήτριες της Γ΄ λυκείου Βαζάκα Παναγιώτα και Παναγιωτίδη Χριστίνα μετά από επιτυχή συμμετοχή τους σε διαγωνισμό έλαβαν μέρος ως μέλη δύο Ευρωπαικών κομμάτων στη δράση Teachers 4 Europe: European Parliament Simulation – Προσομοίωση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου από μαθητές λυκείου την Παρασκευή 18.12.2020 και ώρα 16.00-20.00 και το Σάββατο 19.12.2020 και ώρα 15.00-19.00.

Η Βαζάκα Παναγιώτα ως μέλος του κόμματος Socialists and Democrats

           

Η Παναγιωτίδη Χριστίνα ως μέλος του κόμματος Greens/European Free Alliance

           

Αξίζουν συγχαρητήρια στις μαθήτριες που πέτυχαν τη συμμετοχή τους σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση.

Η Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος TE4

Δρ. Παναγιώτου Άννα

Teachers 4 Europe: Setting an Agora for Democratic Culture

Εκπαιδευτική δράσηTeachers 4 Europe: Setting an Agora for Democratic Culture

Το σχολείο μας έχει τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 με τίτλο  Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture, που επιλέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υλοποιηθεί από τις 31.12.2018 ως 31.12.21. Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς μέσω της Έδρας Jean Monnet στις Πολιτικές της Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και συμμετέχουσες χώρες η Κύπρος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Μάλτα και η Ρουμανία.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως απώτερο στόχο να δώσει την ευκαιρία στους εμπλεκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρίες όσον αφορά σε αξίες και, ευρύτερα, σε θέματα πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, ευελπιστούμε, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, αφενός, να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τα δικαιώματα που μπορούν να απολαμβάνουν ως μελλοντικοί Ευρωπαίοι πολίτες και, αφετέρου, να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα προστασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό, επιθυμία και προσδοκία μας είναι να βελτιώσουμε τις εκπαιδευτικές πρακτικές μας με την ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων εκπαιδευτικών  δράσεων.

Το σχολείο θα ολοκληρώσει το project του προγράμματος το Μάιο του 2021 σε συνεργασία με το 3 Γυμνάσιο Ελευσίνας με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Βιολέτη Ευστάθιο, το 1 Γυμνάσιο Σερρών με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Βασιλική Ζέττα, το  Γενικό Λύκειο Πεντάπολης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Γκένιου Θεοδώρα και το Γενικό Λύκειο Βυρώνειας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Λαζαρίδου Παναγιώτα. Επίσης θα συμμετέχει και το ΓΕΛ Μυκόνου με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Ναζλίδη Νικόλαο.

 

Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί του Προγράμματος

Βιολέτης Ευστάθιος: Φιλόλογος  (σχολικό έτος 2019-2020)

Δρ. Παναγιώτου Άννα: Eιδικής Φυσικής Αγωγής και Θεολόγος