Αρχική » Δράσεις » 2021/2022 Διαδικτυακή εκδήλωση στις 13/12/2021: Το Δικαίωμα της Ισότιμης Πρόσβασης των Μαθητών με Αναπηρία ή/και με Ε.Ε.Α. στην Εκπαίδευση

2021/2022 Διαδικτυακή εκδήλωση στις 13/12/2021: Το Δικαίωμα της Ισότιμης Πρόσβασης των Μαθητών με Αναπηρία ή/και με Ε.Ε.Α. στην Εκπαίδευση

Πρόγραμμα Τeachers for Europe-TΕ4 με θέμα:  Το Δικαίωμα της Ισότιμης Πρόσβασης των Μαθητών με Αναπηρία ή/και με Ε.Ε.Α. στην Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του προγράμματος Teachers for Europe για το σχολικό έτος 2021-2022 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Δρ. Παναγιώτου Άννα στο σχολείο για το πρόγραμμα Τeachers for Europe-TΕ4 έλαβαν χώρα οι ακόλουθες δράσεις:

1.Μονόωρη ενημέρωση των μαθητών για τα Άτομα με Αναπηρία ή/και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στην αίθουσα όσον αφορά το θεωρητικό πλαίσιο όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να λύσουν τυχόν απορίες τους και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

2. Με αφορμή την 3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ή/και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες την Δευτέρα στις 13 Δεκεμβρίου 2021 με πρωτοβουλία της αν. Διευθύντριας του ΓΕΛ Νυρεμβέργης διοργανώθηκε διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο Στέλιο (πατήστε εδώ) με θέμα: Το Δικαίωμα της Ισότιμης Πρόσβασης των Μαθητών με Αναπηρία ή/και με Ε.Ε.Α. στην Εκπαίδευση. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές του: 1. ΓΕΛ Πεντάπολης Σερρών 2. 1ου ΓΕΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης 3. Αφερώφειου Γυμνασίου/Λυκείου Αλεξάνδρειας/Αφρική 4. 1ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Νυρεμβέργης και 5. ΓΕΛ Νυρεμβέργης. Την εκδήλωση προλόγισε η αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης Μονάχου κ. Ίριδα Μπέση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε: Α. Στιγμιότυπα από το Βίντεο Β. την Αφίσα και Γ. Φωτογραφίες.

Α. Bίντεο: Στιγμιότυπα από τη διαδικτυακή εκδήλωση στις 13.12.2021

Β. Αφίσα

Το-δικαιωμα-της-Ισοτιμης-Προσβασης-Ατομων-με-Αναπηρια-στην-Εκπαιδευση

Γ. Φωτογραφίες

3. Δημιουργία μια Γωνιάς στον χώρο του σχολείου αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία ή/και με Ειδικές με φωτογραφίες που επέλεξαν και επιμελήθηκαν μαθητές του σχολείου μας.

 

 

4. Την Πέμπτη 12 Μαίου συνάντηση διαδικτυακά των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Παναγιώτου Άννα με τους μαθητές του ΓΕΛ Πεντάπολης Σερρών με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Γκένιου Θεοδώρα για ανταλλαγή απόψεων των μαθητών των δύο σχολείων όσον αφορά την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία, καταγραφή των προτάσεων από κοινού και αποστολή των προατάσεων στον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

 

5. Οι μαθητές του ΓΕΛ Νυρεμβέργης σε συνεργασία με τους μαθητές του ΓΕΛ Πεντάπολης Σερρών κατέγραψαν τις απόψεις και τις προτάσεις του όσον αφορά την Βελτίωση της Προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στην Κοινωνία.  Κατόπιν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας απέστειλαν στις 22.06.2022 την επιστολή στον Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο Στέλιο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΕΛ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Η αν. Διευθύντρια

Δρ. Παναγιώτου Άννα